Beijing deel 2 - Reisverslag uit Peking, China van Mirjam Wouter - WaarBenJij.nu Beijing deel 2 - Reisverslag uit Peking, China van Mirjam Wouter - WaarBenJij.nu

Beijing deel 2

Blijf op de hoogte en volg Mirjam

07 September 2012 | China, Peking

Om nog maar eens even verder te gaan over de Metro, nooit gedacht dat daar zoveel over te vertellen viel, hebben we inmiddels al aardig wat afbeeldingen van Nederlandse sports ontdekt. Toch leuk dat ze ook aan ons kleine kikkerlandje denken. Een andere goede uitvinding is het projecteren van reclame op de muren vanuit de metro, zo heb je toch wat te kijken in zo'n saaie metrotunnel. Maar nu genoeg over de Metro, en maar eens iets vertellen over de bijzondere situatie rondom het update van onze blog. Onze blog is namelijk een van de vele sites die je niet vanuit China mag bekijken. Nu heb ik Wouter natuurlijk niet voor niets bij me om ervoor te zorgen dat alles wel gewoon werkt. Na wat gemopper en gezeur over slechte verbindingen etc is het blijkbaar toch gelukt na een aantal avonden. Anders zouden jullie dit immers niet lezen. //Het is niet helemaal gelukt, vandaar deze nieuwe blog.

Vandaag stond echter een bezoekje aan De Muur op het programma. Nu kun je natuurlijk een toertje boeken v.a. 12 euro om die muur te bezoeken met onderweg nog tal van stops langs winkeltjes, fabriekjes en meer van dit soort ongein, een bus nemen voor 2 euro p.p. Maar ja wij zouden Mirjam en Wouter niet zijn als we niet kozen voor de moeilijke weg namelijk de trein! In geen van de boekjes over China staat iets over een treinverbinding maar een internet site zegt dat je eenvoudig met de trein naar de muur kunt. Dus de wekker ging vanmorgen om 6 uur (je wilt immers niet tussen al die toeristen op de muur lopen) om de eerste trein van een uurtje of 8 te nemen. Eerst de metro naar het treinstation. Daar aangekomen lijkt dat ze het duidelijk in het chinees en engels aangeven hier duidelijk zijn vergeten. Met veel moeite weten we twee kaartjes te bemachtigen voor de totale prijs van 2 euro. Na nog een tijdje wachten kunnen we eindelijk in de trein stappen op weg naar de muur. Na zo'n ander half uur zien we voor het eerst stukjes van de muur en zijn we er bijna. Op de muur lopen dan echter al duizenden mensen. Snel het laatste stukje naar boven om toch die muur even onder je voeten te voelen. Wij dachten echter dat we bij een bezienswaardigheid waren maar het tegenovergestelde blijkt het geval, wij zijn hier de bezienswaardigheid. Ik hoop maar dat mij. Haar een beetje heeft gezeten, en mijn rode hoofd niet zichtbaar is op foto's want al na 10 minuten stonden we meer dan 50 keer op de foto. Als we ons voor de gein een keer tijdens de klim omdraaien zie je achter je minstens 5 camera's om je gericht. Zo nu en dan geven we ons er maar aan over en poseren we maar even, je bent dan alleen we zo 10 minuten verder want iedereen wil met je op de foto. Maar ja, jullie willen natuurlijk weten hoe het met die Muur zit. Indrukwekkend, Steil, Ongelijk, Toeristisch zijn denk ik de woorden om het te omschrijven. Na 2 uurtjes wandelen over de muur, doen al je beenspieren zeer, wil je heel graag nog meer water drinken en iets eten. De foto's zeggen denk ik genoeg. En dan nog even over gisteren, toen was het niet zulk mooi weer, mistig en regenachtig. Dit liet ons echter niet weerhouden van een trip naar de Tempel van de Hemel. Een enorm park met daarin diverse altars. Erg mooi om te zien, maar vooral ook leuk om in het park eens even te kijken naar alle activiteiten die men hier onderneemt, van spelletjes tot danslessen, van fitness tot tai chi. Om Wouter toch echt te laten genieten van zij Beijing avontuur moest er die avond natuurlijk de bekende Peking Eend worden gegeten! Morgen de laatste uurtjes in Beijing, daarna vliegen we naar Xian omdat er in de nachttrein alleen nog maar hard seats (houten bankje of staanplaats voor 9 uurtjes) beschikbaar waren. Tot later!

• 08 September 2012 - 03:53

Sylvia Van Ommeren:

Hi Mirjam en Wouter,

Leuk die rijs verslagen te lezen van jullie. Ik vraag me soms af waarom iemand naar China wil voor een vakantie. Het is een van de laatste plaatsen waar ik heen zou willen gaan. Mischien ken je Danny nog (kennis van ons). Hij vliegt elke 3 weken naar China voor zijn werk en hij vindt het niet erg leuk.

Het zou zo moelijk zijn om dingen te doen en overal naartoe te gaan zonder de weg of het taal te weten. Geef mij maar een resort vakantie, heerlijk!

Geniet van de rest van je vakantie en ik zal je volgende blogs met interest lezen!

By the way: Anita heeft een hele goeie baan gekregen bij de hoofd kantoor van Aldi! Het is ongeveer 20 minuten rijden in haar auto (Suzuki Swift). Het is zoveel beter dan de anderhalf uur met de auto en trein naar de stad waar haar vorige baan was. Morgen moet ze naar Brisbane vliegen waar ze een huur auto krijgt om 40 min het binnenland in te rijden om een plant te bezoeken. Dit is een deel van haar 3 weeken intensief training.

Groetjes van Marcel, Jeremy, Anita en ik xx

• 08 September 2012 - 07:38

Manon Ebbers:

Heerlijk verhaal weer...
    De 'vakantie/ik-wil-weer-op-reis-kriebels' zijn aanwezig hier!
    ben alweer benieuwd naar het volgende verhaal!

• 08 September 2012 - 08:17

Miriam:

Ha heerlijk om de verhalen weer te lezen.
    Helemaal vergeten om jullie in NL een fijne vakantie te wensen dus bij deze alsnog.
    Geniet er van en ik wacht, net als Manon, op het volgende verhaal :)

• 08 September 2012 - 12:33

Henny Roosenburg:

Ha die Wout en Mirjam,

heel leuk om te lezen dat jullie denken dat je in China alleen"kunt zijn, ha,ha! Wat leuk dat jullie een bezienswaardigheid zijn, lengte en haarkleur van Mirjam?
    Geweldig om te lezen dat alles niet zo maar gaat, ook lastig lijkt me dat. Ben benieuwd naar de verdere avonturen en vooral foto,s.

Liefs, mam